post@lc.no 23 05 14 70 Man - fre 08-16 | Lørdag/søndag stengt (Benytt vakttelefon)

En ekstra sikkerhet på kjøkkenet

Matlaging utgjør en stor risiko, og en av de absolutt største årsakene til branner i Norge i dag er tørrkoking av kjeler. Det skal ikke mer til enn at du glemmer at du har skrudd på en plate før en brann kan være en realitet. Det kan med andre ord skje oss alle, men dersom du tar noen forhåndsregler vil det være mulig å unngå branntilløp. En måte å gjøre dette på er ved anskaffelse av komfyrvakt.
En komfyrvakt vil gir betydelig økt sikkerhet for kjøkkenet. Glemmer du å skru av en kokesone på platetoppen vil komfyrvakten varsle med et lydsignal om at det er registrert høy temperatur. Hvis det da ikke gjøres noe innen kort tid vil strømmen til platetoppen kuttes. Komfyrvakten gir ikke feilalarmer ved vanndamp eller ved normal matlaging ettersom den skiller mellom generell varme og farlig varme. Trenger du barnesikring til platetoppen kan komfyrvakten også benyttes til dette.

I de nyeste elektriske forskriftene er det krav til montering av komfyrvakt i alle nye installasjoner av platetopp eller for tilfeller der eksisterende stikkontakt for platetopp flyttes. Komfyrvakt finnes i flere utgaver og kan leveres med trådløs sensor som festes med magnet oppunder avtrekkshetten. Den intelligente kontrolleren identifiserer selv hvilken type komfyr den skal overvåke, og komfyrvakten passer alle platetyper.
Visste du at vi også kan levere komfyrvakter som kutter strømmen til komfyren/platetoppen når f.eks. en varme- eller røykvarsler (plassert innenfor 5 meter) går av? Komfyrvakten har en akustisk sensor som reagerer på røykvarslerens lyd. Dette er en funksjon som kan programmeres bort, men den gir en ekstra sikkerhet.

Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud på montering av komfyrvakt for din platetopp. Send oss e-post på post@lc.no eller ring oss på telefonnummer 23 05 14 70. Du kan også komme innom vårt kontor. Vi holder til sentralt i Oslo på Bryn i Ole Deviks vei 2.

Nødetatene rykker svært ofte ut på brannmeldinger, som så viser seg å være det vi kaller «tørrkok», dvs. vanligvis mat som har blitt brent under oppvarming pga manglende tilsyn. Slike tilfeller anmeldes av oss, og resulterer ofte i forelegg på mellom kr 6.000 – 10.000

OPS Politiet Oslo | 31.12.2018, 03:42
(@oslopolitiops)

Våre tjenester
Trenger du hjelp/assistanse?
Spør oss om alt innen data, elektronikk og spredenett.
kontakt oss
Ole Deviks vei 2 0666 OSLO Postboks 157 Bryn 0611 OSLO Telefon: 23 05 14 70 E-post: post@lc.no Dokumenter for ansatte
Boligmappe
På boligmappa.no samles dokumentasjon som gir deg og din bolig ekstra trygghet og verdi. Boligmappa er et komplett servicehefte for din bolig.
Boligmappa er gratis og du logger enkelt inn med Bank ID. I Leithe & Christiansen registrerer vi alt arbeid i din boligmappe.