post@lc.no 23 05 14 70 Man - fre 08-16 | Lørdag/søndag stengt (Benytt vakttelefon)

Opplever du støtt og stadig at sikringen går? Dette er faktisk mer enn et irritasjonsmoment, det kan utgjøre en fare for hjemmet ditt. En sikring som går for ofte vil slite på sikringen og jordfeilbryteren og kan til slutt føre til at de ikke lenger fungerer som de skal. Dette kan skape en elektrisk overbelastning som igjen kan resultere i brann. Dersom sikringen går eller elektriske apparat i husstanden ikke fungerer som de skal, kan dette være tegn på at du trenger en dedikert kurs.

En dedikert kurs er rett og slett en elektrisk krets som er avsatt ett enkelt apparat eller armatur. Ingen andre apparat, armaturer, lyskilder eller uttak vil være knyttet til denne kursen. Uten en egen elektrisk krets vil elektriske apparat kunne dra for mye strøm, noe som kan føre til brannfarer som at sikringer går, sikringer kortslutter eller at koblinger overopphetes. Som standard er det vanlig at et apparat med motor har behov for en dedikert kurs for å sikre nok strøm i oppstartsfasen og under høyintensive faser.

Overbelastning er svært vanlig når høyt energikrevende husholdningsapparat deler samme kurs. Er slike apparat kritiske for husstanden, som ovner, vannpumper eller kjøleskap, vil du kunne risikere et iskaldt hjem, oversvømmelse i kjelleren eller bedervet mat. Med egen kurs for slike apparat reduseres sjansen for overbelastning og at sikringen går. Elektriske apparat som gjerne trenger dedikert kurs er blant annet varmtvannsberedere, komfyrer, mikrobølgeovner, vaskemaskiner, tørketromler, varmepumper, ovner, boblebad, sauna, badebasseng og varme- og klimaanlegg.

Det lønner seg virkelig å la en elektriker installere dedikerte elektriske kretser for å være sikker på at det utføres riktig. Elektriske støt er alvorlige i seg selv, og dessverre er de også dødelig. Ved feilkobling eller uegnet strømstyrke risikerer du å gjøre hjemmet ditt om til en brannfelle. Å tukle med det elektriske anlegget kan være svært farlig, så ikke ta fatt på dette arbeidet på egenhånd. Merk også at det i henhold til Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg er straffbart å gjøre arbeid på det faste elektriske anlegget selv.

Benytt deg av kvalifiserte fagfolk til å installere dedikerte elektriske kurser

Leithe & Christiansen har løst elektriske problemer siden 1976. Våre elektrikere gjennomgår grundig og oppdatert kursing for å kunne møte alle dine elektriske behov, enten det er snakk om nye installasjoner eller renovering. Du kan stole på at våre profesjonelle elektrikere sørger for at apparatene dine er koblet sikkert og korrekt med dedikert kurs der det er nødvendig. Vi anbefaler også regelmessige el-sjekker til tross for at du ikke har lagt merke til noen åpenbare elektriske feil. En elektriker kan se og oppdage feil og farer, og med el-sjekk er du sikret at ditt elektriske anlegg er trygt, miljøvennlig og energieffektivt.

Ta kontakt i dag for mer informasjon om oppdatering av elektriske anlegg eller for å avtale elektrisk arbeid. Du kan nå oss via e-post på post@lc.no eller ved å ringe oss på 23 05 14 70.

Ole Deviks vei 2 0666 OSLO Postboks 157 Bryn 0611 OSLO Telefon: 23 05 14 70 E-post: post@lc.no Dokumenter for ansatte
Boligmappe
På boligmappa.no samles dokumentasjon som gir deg og din bolig ekstra trygghet og verdi. Boligmappa er et komplett servicehefte for din bolig.
Boligmappa er gratis og du logger enkelt inn med Bank ID. I Leithe & Christiansen registrerer vi alt arbeid i din boligmappe.