post@lc.no 23 05 14 70 Man - fre 08-16 | Lørdag/søndag stengt (Benytt vakttelefon)

Elektrisitet er noe vi gjerne tar for gitt – helt til den forsvinner. Elektriske feil blir ofte forsømt og kan utvikle seg til å bli svært kostbare og farlige. De kan føre til boligskader, fysiske skader og til og med dødsfall. Det elektriske anlegget i boligen din er absolutt ikke noe du bør prøve å fikse selv, og for å sikre et trygt hjem burde du tilkalle profesjonell hjelp. Her er noen typiske elektriske problemer og mulige løsninger:

  • Overspenning – Det er flere mulige årsaker til overspenning, fra lynnedslag til feilkoblinger. Hyppig overspenning kan føre til skade på tilkoblede apparater og enheter, i tillegg til å kunne forkorte effektiviteten og levetiden. Dersom du har et overspenningsvern montert i sikringsskapet vil dette motvirke overspenninger og hindre skader på det elektriske anlegget. Dette er nå et krav i nye anlegg. Ved gjentakende overspenninger kan en el-sjekk være den beste løsningen.
  • Sikringen går ofte – Dette er det en rekke mulige årsaker til. Sikringen har som mål å beskytte mot overbelastning og kortslutning, og dersom sikringen går er det et tegn på at den fungerer. Dersom det derimot skjer ofte er det viktig å finne ut hvorfor. Klarer du ikke finne årsaken er det en god idé å kontakte en elektriker.
  • Overbelastning – En svært vanlig årsak til at sikringen går er overbelastning av en kurs på det elektriske systemet. Pass på at du ikke kobler for mange apparater til samme kurs. En elektriker kan hjelpe deg med å sikre at alle elektriske apparat med motor har en dedikert kurs for å forhindre overbelastning. Husk at overbelastning kan ødelegge husholdningsapparat og utstyr, samt føre til brann.
  • Lyspærer har kort levetid – Dette er mer enn kun en ulempe ettersom lyspærer som kontinuerlig går kan signalisere at det er noe mer vesentlig som er galt. Å finne selve kilden til problemet kan være vanskelig, og det anbefales å kontakte en elektriker for å spare både tid og penger.
  • Opphetede uttak eller brytere – Opplever du dette kan årsaken være løse kabler, feilkoblinger eller andre problemer med koblinger, uttaket eller bryteren. Å bytte uttaket eller bryteren kan virke som en enkel løsning, men det fikser ikke nødvendigvis problemet. Unngå en potensiell brannfare ved å ringe etter en elektriker så fort du oppdager et slikt problem.
  • Ulyder fra et uttak eller en bryter – Uttak og brytere er lydløse. Hører du summing eller knitrende lyder når du skrur på en bryter eller når et apparat er tilkoblet et uttak? Da må du skru av strømmen til apparatet øyeblikkelig ettersom det kan være en alvorlig brannfare. Ring deretter en elektriker for å få undersøkt og fikset problemet.

Kontakt den rette elektrikeren for å fikse dine elektriske problem

Ta kontakt med Leithe & Christiansen når du oppdager noen av de nevnte elektriske problemene. Vi sender deretter våre profesjonelle og erfarne elektrikere hjem til deg for å fikse feilene. Våre omfattende tjenester vil sikre de beste løsningene for et sikkert og effektivt hjem eller bedriftslokale. Selv ved mangel på elektriske problem vil vi anbefale å ta kontakt for å avtale en el-sjekk. Dette kan forebygge alvorlige komplikasjoner med det elektriske anlegget.

Ta kontakt for mer informasjon om vanlige elektriske problem eller for å avtale elektrisk arbeid. Kontakt oss på e-post post@lc.no eller ring oss på 23 05 14 70.

Ole Deviks vei 2 0666 OSLO Postboks 157 Bryn 0611 OSLO Telefon: 23 05 14 70 E-post: post@lc.no Dokumenter for ansatte
Boligmappe
På boligmappa.no samles dokumentasjon som gir deg og din bolig ekstra trygghet og verdi. Boligmappa er et komplett servicehefte for din bolig.
Boligmappa er gratis og du logger enkelt inn med Bank ID. I Leithe & Christiansen registrerer vi alt arbeid i din boligmappe.